„Am avut o întrevedere de lucru cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și candidatul la funcția de președinte al Consiliului de Administrație la Moldova-Gaz, Vadim Ceban. Am discutat cele mai importante aspecte ce țin de asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor, dar și cele mai stringente sarcini, care stau în fața noii conduceri a Moldovagaz”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Vadim Ceban este originar din Cahul, are 40 de ani și a învățat la Liceul Teoretic „Orizont” din orașul Ceadîr Lunga.

După ce a obținut diploma de economist în anul 2002, la Academia de Studii Economice din Moldova, demnitarul găgăuz a avut o importantă activitate în domeniul public: trei ani la Comisia Națională a Pieței Financiare (2002-2005) și o perioadă de nouă ani la Ministerul Economiei. În anul 2009, Ceban a deținut funcția de director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Pe 11 iulie, președintele Igor Dodon a spus că săptămâna aceasta vom avea un director nou la Moldovagaz. „Va fi un profesionist care va face regulă în interiorul instituției. Eu știu numele lui. El a fost propus de Guvern, dar va fi acceptat de comun acord cu Gazprom”, a spus Igor Dodon la Moldova 1.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!