Scaune au fost instalate marţi, 16 iulie, atât pentru cancelarul german, cât şi pentru premierul moldovean Maia Sandu în faţa sediului cancelariei din Berlin - un gest neobişnuit la care a recurs prima oară în cadrul unei vizite a noului premier danez, joi, la o zi după ultimul episod în care cancelarul a fost cuprins de tremurat.


Merkel nu a dat marţi vreun semn de slăbiciune. Cancelarul german, care împlineşte miercuri vârsta de 65 de ani a declarat că impactul psihologic al primului episod de tremurat, la jumătatea lui iunie, se află la originea celor care au urmat.

În iulie, Angela Merkel a fost surprinsă tremurând necontrolat pentru a treia oară, în timpul unei întâlniri oficiale cu prim-ministrul finlandez, Antti Rinne. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!