După 45 de zile petrecute după gratii, a sosit și rezultatul testului ADN, iar acesta arăta că probele biologice aparțineau altui bărbat. Luată la întrebări de către anchetatori, „victima”, Angella Betella, născută în 1929, a recunoscut că a inventat totul, pentru că îi era antipatic românul. Ajutată de un alt vecin, care era iubitul ei, i-a înscenat fapta pentru care o țară întreagă a ajuns să-l urască și care, în final, i-a distrus viața, relatează ilgiorno.it, potrivit digi24.ro.

Chiar dacă până la urmă s-a dovedit că era nevinovat, Petrisor și-a pierdut locul de muncă și a fost nevoit să se întoarcă în România cu soția și copiii lor.

Acum, la aproape 3 ani după toată povestea, un tribunal i-a respins românului cererea de despăgubire. „Potrivit judecătorului, clientul meu nu a fost găsit imediat când carabinierii au încercat să-l aresteze. El nu fugise, nu era de negăsit, pur și simplu se mutase la un văr și a continuat să meargă la același loc de muncă. Deci, nu intenționa se ascundă sau să fugă deloc”, a declarat avocatul românului, Cristian Mongodi.

Petrișor ceruse despăgubiri de 25.000 de euro, dar a anunțat că renunță la proces. De asemenea, nu s-a întors în Italia nici pentru procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostei vecine, ajunsă acum la vârsta de 90 de ani, și iubitului acesteia.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!