„Prima dată l-am văzut în 1997 pe Plahotniuc. El a fost coleg de facultate cu prietenii mei Marcel Răducan și Pavel Filip, care lucrau la fabrica Bucuria. Unul era inginer-șef, altul șef la fabrica nr. 1 de caramelă. Dânșii, fiind prieteni... prima dată l-am văzut pe Plahotniuc la restaurantul Orașul vechi, unde acum e Grill House. Doar ne-am salutat”, a povestit Vlad Filat.

Citește și: Plahotniuc s-a implicat plenar în deturnarea evenimentelor de la 7 aprilie, afirmă Filat

Filat: Fără Plahotniuc în PD nu se întâmpla nimic

„Ulterior, prima comunicare a fost după alegerile din 2009. Contextul era că negociam deja de săptămâni bune, și negocierile erau blocate. Am primit un aparat telefonic de la Costea Botnari, care a venit la sediul PLDM și mi-a zis că cineva vrea să vorbească cu mine. Era Plahotniuc. Am stabilit o întrevedere cu el, într-o casă de la Telecentru. De atunci negocierile s-au deblocat. El a apărut activ în deciziile politice din Republica Moldova, el era persoana fără decizia căruia în Partidul Democrat nu se întâmplă nimic”, a mai spus Filat în cadrul aceluiași interviu.

Vezi și: Filat: Plahotniuc mi-a propus grațierea trei ani în urmă

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!