„N-am participat la furtul miliardului. E răspunsul meu la întrebarea dumneavoastră directă”, a răspuns Filat.

„Mită de la Șor n-am luat. Cadori de la Șor am primit, la fel cum primiți dumneavoastră cadouri de la zile de naștere și la evenimente, la fel și eu am primit”, a spus Filat.

Acesta a mai adăugat că autodenunțul scris de Ilan Șor, în baza căruia procurorul general Gurin a venit în Parlament să solicite ridicarea imunității deputatului Filat este „mincinos” și trebuie demolat într-o ședință de judecată publică și liberă. „N-am avut posibilitatea de a face o expertiză, să probez declarațiile, să audiem martorii”, a spus Filat cu referire la autodenunțul lui Șor.

Legat de cadourile primite de la fostul primar de Orhei, Filat a declarat, în cadrul unui alt interviu acordat recent, că Ilan Șor era o persoană „aparent corectă și pozitivă, care nu părea să ascundă ceva.

„Ilan Șor atunci era un om aparent corect, pozitiv, eu de exemplu n-am văzut ceva ascuns în comportamentul lui. Șor practic a crescut în casa familiei Lucinschi. El era foarte apropiat familiei, ajutat, după ce a rămas fără tată de mic copil. Știți cine mi-a făcut cunoștință cu Șor? Chiril Lucinschi. Cum s-a purtat Șor în raport cu mine? Asta trecem cu vedearea. Dar cum s-a comportat el cu familia Lucinschi? Asta chiar nu o pot înțelege. Sunt niște limite morale pe care nu poți să le depășești”, a declarat Vlad Filat.

Vezi și: Filat spune de ce a acceptat cadouri de la Ilan Șor: „Era o persoană aparent corectă și pozitivă” (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!