Tkaciuk și Munteanu promit o viață și o educație mai bună copiilor, locuri de muncă pentru moldoveni și pachete sociale. 

Deocamdată, nici Tkaciuk și nici Muntean nu au numit alți membri ai viitorului partid, însă au promis, pentru sursa citată, că „în partid vor fi oameni care se vor înțelege din jumătate de cuvânt”. „În cadrul acestui partid vor fi oameni care, în mod normal, ar fi fost pe baricade diferite”, spun fondatorii.

Citește și: UPDATE. Se întorc sau nu Petrenco, Tkaciuk și Muntean în PCRM? Precizările Elenei Bodnarenco

La întrebarea de unde vor lua bani pentru partid, Muntean a dat asigurări că formațiunea se va ține și pe donații. „Finanțarea este un subiect complicat, dar care poate fi rezolvat. În această țară, pentru a face politică serioasă, nu e neapărat să ai mulți bani. Important e să oferi un exemplu”, a mai adăugat Muntean.

Amintim că, în 2014, Mark Tkaciuk și Iurie Muntean fuseseră excluși din Comitetul Executiv al PCRM, iar apoi și din partid după o ceartă cu liderul partidului, Vladimir Voronin. Cei doi comuniști, dar și Grigore Petrenco, au căzut în dizgrație și au fost acuzați că ar face parte dintr-o organizație de stânga radicală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!