„Am vorbit cu lumea. Să știți că PD și liderii PD au fost iertați și lumea le-a dat a doua șansă prin prisma proiectului „Drumuri bune”. În satul meu natal, Geamăna, s-a construit drum acolo unde nu mai era speranță”, a spus Jizdan în momentul în care a fost întrebat despre continuitatea proiectelor, implementate de democrați.

Fostul ministru s-a referit și la Arena Chișinău.

„Nu are nimeni dreptul moral astăzi să oprească acest proiect al Arenei Chișinău. Dacă aveam noi alte cinci arene, puteam să oprim acest proiect. Dar atunci când o țară nu are capacitatea de a primi un turneu sau un campionat... Acești oameni o să-și pună în cap toți sportivii din R. Moldova. O să-și pună în cap copiii mei care practică sportul”, a afirmat Jizdan.

Citește și: Ce spune Jizdan despre debutul lui Năstase la MAI? „Cred că e cazul să dăm la o parte emoțiile” (VIDEO)

Alexandru Jizdan s-a referit și la perioada de schimbări prin care trece PD. „Nu sunt toți fericiți, dar partidul trebuie din când în când să treacă și prin experiența opoziției. La guvernare foarte mult oportunism există și el va fi gustat de guvernarea actuală. (...) Cu certitudine cum a fost nu va mai fi, nu știu dacă ne vom permite să mai stăm în acel oficiu. Trebuie să vedem cum vom achita cotizațiile. Cert e că toți membrii partidului achită cotizațiile cu mai puțină dorință”, a recunoscut Jizdan.

Într-un final, Jizdan s-a referit și la frauda bancară, iar în opinia sa, cei care au furat banii statului trebuie să răspundă, indiferent de apartenența politică.

„La etichetarea aceasta că toți sunt hoți și sunt bandiți e greu să dai replică pentru că lumea vine cu o mare doză de încredere față de cei care au venit acum. Este nevoie de timp ca noi să înțelegem care și cât costă. Dar ceea ce voiam să spun că nu tot Partidul Democrat, integral, a participat la furtul miliardului. Și există un raport Kroll în baza căruia ar trebui să vină justiția cu o concluzie. Asta ar însemna că ar trebui să fie o sentință de condamnare a celor care au furat banii statului. Chiar dacă avem unii din ei, și mai sunt alții care ar trebui să răspundă, să răspundă indiferent de coloritul politic și nu are importanță este el astăzi în funcție sau nu”, a punctat fostul ministru.

Citește și: Jizdan, întrebat de ce a plecat Plahotniuc și când va reveni în țară. „Lumea nu gândește rațional” (VIDEO)

Amintim că Jizdan, alături de tot Cabinetul Filip, și-a dat demisia din funcție odată cu plecarea PD de la guvernare, pe 14 iunie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!