Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul în vârstă de 41 de ani a încercat, marți, 16 iulie, să intre în Republica Moldova având în mașină o grenadă de mână. Oamenii legii au depistat obiectivul explozibil la Palanca. „Mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere, iar grenada transmisă autorităților competente. Ilegalitatea comisă este investigată în continuare de Serviciul Vamal al Republicii Moldova”, anunță Poliția de Frontieră. 

Un alt cetățean din Uzbekistan, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut la un kilometru de frontiera cu Ucraina. Tânărul a fost observat în timp ce înainta grăbit spre ieșirea din țară, ocolind punctul vamal Tudora. El a refuzat să colaboreze cu polițiștii de frontieră și se consideră nevinovat. Bărbatul a încercat și pe căi legale să ajungă în Ucraina, însă autoritățile ucrainene i-au refuzat intrarea în țară, deoarece nu întrunea condițiile legale. Poliţiştii de frontieră cercetează cazul „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!