„Un om cu funcție înaltă vrea să avem alegeri anticipate în șase-șapte circumscripții. Cineva i-a spus lui Viorel Melnic să renunțe la mandat. Oleinic, cel din Transnistria, dar și cineva de la Cahul ar urma de asemenea, să renunțe la mandat. Mă bucură, pe de o parte, că vor fi alegeri anticipate pe alte circumscripții, dar se pare că începem să nu ne deosebim de cei care au plecat”, consideră Usatîi.

El a mai declarat că din PD ar urma să plece opt-nouă deputați, „azi-mâine”. Asta s-ar face pentru ca noua majoritate să poată avea reprezentare constituțională, ca să poată modifica legea supremă astfel, încât președintele să fie din nou ales de Parlament.

Usatîi declară că PD este „dezbinat pe grupuri, ca cineva să-și atingă propriile interese”. „Situația asta nu e prikolinaia (n.r. - nu e bună)”, spune Usatîi.

Liderul PN propune ca actuala putere să interzică PD. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!