Liviu Vovc îndeamnă oamenii să vorbească despre ilegalitățile din domeniul mediului.

„La ocolul silvic Bobeica au fost depistate 107 tăieri ilegale. Un volum de 75 de metri cubi de masă lemnoasă costă 26 de milioane de lei. Dacă ar fi un cod mai aspru atunci amenda ar constitui circa 700 de mii de lei. Când cineva va dori să taie un arbore - se va gândi de 15 ori. Altă verificare a fost la Pădurea Domnească unde 136 de metri cubi de lemn figurau ca lemn de foc, dar în realitate era lemn de gater care are un preț mult mai mare”, a spus Liviu Vovc.

Legislatorul a făcut apel la toți conducătorii din sector să nu blocheze activitatea inspectorilor de mediu, iar pădurile să fie exploatate conform legislației în vigoare. „Cei care conduc să nu se mai implice în mușamalizarea anumitor cazuri și să nu blocheze activitatea anumitor inspectori care pleacă în sector pentru a verifica”, a menționat deputatul ACUM.

În anul 2015, Curtea de Conturi a stabilit tăieri silvice în zonele strict protejate, din rezervațiile științifice Codru și Pădurea Domnească, precum și extrageri ilicite de resurse minerale din monumentul naturii geologic și paleontologic Defileul Trinca.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!