Copiii Casei Comunitare din Chișinău, de azi mai fericiți: Vor putea exploata lumea înconjurătoare cu ajutorul unui microbuz dotat și utilat special pentru ei

Copiii Casei Comunitare din Chișinău, de azi mai fericiți: Vor putea exploata lumea înconjurătoare cu ajutorul unui microbuz dotat și utilat special pentru ei

Serviciul social Casa Comunitară, de azi, va dispune de un microbuz propriu, dotat cu dispozitive adaptate petru copiii cu nevoi speciale în așa fel încât să ușureze deplasările micuților în afara centrului. Donatorii afirmă că prin astfel de gesturi doresc să încurajeze acțiunile de Responsabilitate Socială.

Ambulanța pentru urgențe de sănătate sau taxi costisitor pentru deplasările îndelungate - acestea erau până nu demult soluțiile la care apela în caz de necesitate, serviciul social Casa Comunitară. Începând cu 17 iulie 2019 copiii cu nevoi speciale vor merge la activitățile de reabilitare, evenimente publice și simple plimbări în confort și siguranță datorită noii unității de transport.

Veronica Andronache, manager serviciul Casa Comunitară, spune că donația este una binevenită care va îmbunătăți dezvoltarea potențialului copiilor. Administrația afirmă că activitățile sunt deja planificate, iar simpla ieșire la Grădina Zoologică (unde își doreau mult să meargă), nu mai este o provocare.

Publicitate

Serviciul Casa Comunitară are în supraveghere 11 copii cu dizabilități pentru care este planificat un program individual de activități. Aceștia beneficiază de terapii și îngrijire într-un mediu apropiat de cel familiar.

Transportul donat a fost trecut în gestionarea Direcției Municipale pentru protecția Drepturilor Copilului, Chișinău. Procurarea lui a fost posibilă datorită unei binefaceri din partea companiei Kaufland, în parteneriat cu CCF/HHC Moldova. Donatorii speră ca acțiunea să schimbe în bine viața micuților și să încurajeze și alte astfel de gesturi.

"În ciuda condițiilor bune din casă și din curte, pentru acești copii și adolescenți e important să vadă viața din afara casei – oameni noi, locuri deosebite, să aibă experiențe inedite.", susține Liliana Rotaru, Președintele CCF/HHC Moldova.

Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland România în Republica Moldova, afirmă că proiectele pe care le susține compania pe care o reprezintă, au misiunea de a schimba spre bine comunitățile și lumea înconjurătoare. În opinia sa cea mai prețioasă apreciere este bucuria din ochii copiilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal