„De astăzi nimeni nu va mai solicita certificat de sănătate la admiterea la studii, deoarece este exclus din lista actelor obligatorii la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, un ordin comun, fiind semnat în acest sens de către miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Educației, Culturii și Cercetării (excepție specialitățile care necesită condiții fizice speciale - militari, sportivi, polițiști, pompieri, etc)”, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Șefa de la Sănătate a punctat că „fiecare absolvent are dreptul prin constituție la studii, or, aceasta, nu depinde de starea lui de sănătate”.

Nemerenco a insistat și pe faptul că trebuie asigurată respectarea dreptului la confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal. „Or, astăzi forma 086/e e pestriță cu date despre starea sănătății tinerilor”, a spus ministra.

Astfel, viitorilor studenți le rămâne să prezinte doar setul de fotografii cu mărimile necesare, actul de studii, buletinul, diverse diplome sau acte speciale, cum ar fi certificatul care confirmă că unul din părinţii candidatului a participat la acţiunile militare pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!