Despre semnarea unui Acord de finanțare cu Banca Mondială pentru interconectare energetică a discutat Ministrul Vadim Brînzan și Directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi. 

Ministrul Vadim Brînzan a menționat că „odată cu implementarea acestui proiect se va eficientiza sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetățenilor servicii de înaltă calitate”.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat și aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET). În special au vorbit despre palnul de acțiuni și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice la SACET, precum spitale, grădinițe, inclusiv reconectarea noilor sub-stații termice individuale și a rețelelor termice asociate.

În mai 2019, Banca Mondială a alocat 100 milioane de euro pentru reparația drumului Peresecina-Hârtopul Mare-Ohrincea.

Banca Mondială se așteaptă că economia Republicii Moldova va crește în anul 2020 cu 3,6%, iar în 2021 cu 3,8%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!