„Comportamentul colegului meu nu poate fi încurajat, cred că a fost o acțiune impulsivă de moment, o stare de afect, ca reacție la o decizie injustă a unui complet de judecată. El se află în instituțiile penitenciare deja de nouă luni. El e torturat fizic și moral, cu moralul la pământ, după ce a ieșit cu dezvăluiri privind schemele de contrabandă. Mai cred că sunt germeni ai justiției independente în R. Moldova și astăzi se va da un verdict corect ca să afle toți ce s-a întâmplat în acest caz”, a spus Moțpan.

Amintim că, miercuri seara, judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților lui Gheorghe Petic de a-l elibera din arest pe activistul PPDA.

Petic a ieșit în pragul instituției în fața susținătorilor săi, declarând că a plecat din fața magistraților pentru că Parlamentul a declarat, la 8 iunie, că Republica Moldova este un stat capturat.

„Noi nu avem justiție. Am ieșit în baza declarației de stat capturat. Procuratura, CNA și judecătoriile sunt instituții captive. Dacă instituțiile au fost declarate captive, înseamnă că plecarea mea a fost corectă”, a declarat Petic, însoțit de deputații Chiril Moțpan și Inga Grigoriu.

Ulterior, Curtea de Apel Chișinău s-a adresat Parlamentului, Guvernului, Președinției, Consiliului Superior al Magistraturii și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău în legătură cu „evadarea” lui Gheorghe Petic din sala de judecată în timpul ședinței de judecată desfășurată astăzi în incinta judecătoriei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!