Astfel, în capitală au fost informate – 36 piețe, în regiunea de nord a țării – 86 piețe, în regiunea centru a țării – 87 piețe și în zona de sud – 35 de piețe.

În perioada lunii mai 2019 au fost întreprinse acțiuni de pașaportizare în piețele respective fiind constatate aproximativ 1 086 cazuri de practicare a activității ilicite de întreprinzător. 

Serviciul Fiscal de Stat a întreprins acțiuni de specialitate față de administrația piețelor care nu au asigurat respectarea cerințelor actelor normative ce reglementează comerțul în piețe, întocmind 63 procese – verbale contravenționale. În rezultat au fost aplicate sancțiuni contravenționale în sumă totală de 569 mii lei. 

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare și informează despre continuarea acțiunilor de conformare voluntară față de contribuabilii ce desfășoară activitate ilicită în cadrul piețelor. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!