Anunțul despre lansarea rutelor a fost făcut de George Michalopoulos, Director Comercial Wizz Air. Astfel, cele patru rute noi sunt Chișinău - Praga; Chișinău - Larnaca; Chișinău - Doncaster; Chișinău - Torino.

Prețul pentru un zbor operat de Wizz Air va începe de la 24 de euro. Cursele spre Cipru și Cehia vor fi operate la finele anului curent. Totodată, reprezentanții companiei aeriene au anunțat și despre modificări la cursele care deja sunt funcționale.

„Vom dubla cursele spre Verona, vom crește de la trei la cinci cursele Chișinău Roma și de la 10 la 12 cursele spre Londra. La fel, vom crește cu încă o cursă săptămânal cele care merge spre Bologna, Bruxelles, Dortmund, Viena”, a subliniat George Michalopoulos. 

Wizz Air este în prezent una din cele mai mari companii aeriene low cost din Europa Centrală și de Est, operând pe 147 de aeroporturi din 44 de țări. Pe piața din Republica Moldova compania a intrat în 2013, prima cursă lansată fiind atunci Chișinău - Roma. De-a lungul activității sale se înregistrează o tendință de mărire a numărului destinațiilor. În prezent, călătorii din Moldova pot opta pentru curse spre 18 destinații diferite din 10 țări europene: Grecia, Spania, Germania, Belgia, Danemarca, Italia, Marea Britanie și Franța.

Wizz Air operează cu o flotă totală de aproape 100 de aeronave, Aeroportul Chișinău fiind baza permanentă pentru două dintre acestea. Astăzi reprezentanții companiei au anunțat că odată cu modificările propuse vor aduce încă o aeronavă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!