„Au fost discutate cinci subiecte de bază, printre care frauda bancară și raportul Kroll 2. Au raportat BNM, PG și procurorul interimar. PG întreprinde, în noua sa componență, mai multe acțiuni de blocare și punere sub sechestru a unor active a unor persoane care ar putea fi implicate și apar în Kroll. Am fost informați că PG, dacă deține informații necesare, ar putea opta pentru ridicarea imunității mai multor persoane, ar putea veni cu așa inițiativă. Sunt cauze penale pe rol”, a spus Dodon.

Șeful statului a spus că nu s-a putut confirma dacă actele oferite de Usatîi sunt veridice sau nu. „Am cerut ca cei care au raportul complet, să verifice și să caute cum s-a ajuns la publicarea lor”, a spus Dodon. „Nu avem document oficial de la BNM. Am întrebat când ne oferă actul cu toate anexele. Dar ei fug încolo încoace, trebuie să discute cu Kroll”, a mai adăugat președintele.

Amintim că, pe 12 iulie, fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, a organizat o conferință de presă în care a povestit jurnaliștilor cum a intrat în posesia unor acte despre care spune că ar fi partea a II-a și a III-a a raportului Kroll 2. Potrivit lui Usatîi, stick-ul cu această informație i-a fost oferit, în prima seară, după întoarcerea sa la Chișinău. El spune că a purtat acest stick cu el mai multe săptămâni, fără a ști ce informație e pe el, iar când a descoperit - a făcut informația publică. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!