„În cazul Arenei Chișinău au fost multe decizii suspecte, netransparență totală, 70 ha de teren public alocat și 200 de milioane de lei. Nu e clar raționamentul statului. Da, noi avem nevoie de stadion, dar el se construiește pe 10 ha, dar statul a dat încă 60 pentru agrement. CSS a decis să verifice în ce condiții s-a organizat concursul și de către cine”, a anunțat Dodon.

Președintele a subliniat că a dat indicații de securizare a activelor și investițiilor statului. „Securizăm conturile să nu fie date aceste hectare de teren, dar și banii din buget. Arena trebuie construită, dar sunt două modalități: ori investește statul până la finalizare, având în vedere că acum sunt 70%; sau dacă statul nu poate, căutăm investitor. Nu putem lăsa construcția făcută în proporție de 70%, asta ar fi greșit”, a conchis Dodon.

Acum o săptămână, o declarație similară a fost făcută de prim-ministra Maia Sandu. Șefa Executivului spunea că proiectul Arena Chișinău ar putea fi o schemă de escrocherie, astfel încât construcția să ajungă în mâinile partenerului privat.

Amintim că proiectul Arena Chișinău a fost anunțat și prezentat pentru prima dată de la tribuna PDM, de către ex-vicepreședintele partidului, Andrian Candu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!