Maia Sandu: Un grup „criminal” încearcă să privatizeze sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca. Reacția CNSM

Maia Sandu: Un grup „criminal” încearcă să privatizeze sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca. Reacția CNSM

Un grup „criminal” organizat încearcă să privatizeze ilegal sanatoriul „Zolotaia Niva” din orașul Sergheevca, care aparține Confederației Naționale a Sindicatelor din R. Moldova (CNSM). În această schemă ar fi implicat deputatul democrat Vladimir Andronachi. Informația a fost prezentată de premierul Maia Sandu în deschiderea ședinței de joi, 18 iulie, a Guvernului.

UPDATE 20:43 Confederația Națională a Sindicatelor a reacționat la declarațiile Maiei Sandu. Într-un comunicat de presă, asociația informează că „sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca, Ucraina, începând cu luna ianuarie 2019 este înregistrată oficial în Registrul de Stat din Ucraina ca fiind proprietatea SRL „Plai-Tur”.

Potrivit CNSM, fondatorul SRL „Plai-Tur” este Holdingul „Moldsindbalneotur”, structură subordonată Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care are 99,9% din fondul statutar al întreprinderii.

Publicitate

„CNSM nu deține informații privind implicarea unui grup criminal în privatizarea sanatoriului „Zolotaia Niva”, se arată în comunicatul CNSM.

„Referitor la implicarea deputatului Partidului Democrat Vlad Andronache în privatizarea ilegală a unor sanatorii, nu deținem informațiile corespunzătoare.

Cu privire la sanatoriul „Moldova” din Truskoveț, Ucraina, acesta nu aparține Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dar este proprietatea Statului”; se mai arată în comunicat.

Știrea inițială:

„Mă adresez Confiderației Naționale a Sindicatelor (CNSM), deoarece există suspiciuni de devalizare a proprietății acestei instituții. Există informații că un grup criminal organizat, cred că pot să-i spun așa, încearcă să privatizeze ilegal sanatoriul „Truskaveț” din Ucraina și desfășoară o amplă operațiune de preluare a sanatoriului „Zolotaia Niva” din orașul Sergheevca, care aparțin Confederației. Nu este proprietatea statului, dar este proprietatea Confederației. În situația când Procuratura Generală doarme în continuare și nu reacționează la aceste informații - Confederația trebuie să ia toate măsurile, să se întrunească în ședință pentru a opri aceste abuzuri care sunt împotriva cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a îndemnat instituția „să se adreseze cu toate documentele, toate probele la MAI. În limita competențelor pe care le avem, să stopăm aceste ilegalități dacă se produc”.

Tot în debutul ședinței de Guvern, Maia Sandu a precizat că „în spatele acestui abuz este Andronachi despre care spuneam mai devreme că a încercat să privatizeze ilegal sanatoriul din Truskaveț, iar acum este vorba de sanatoriul din Sergheevca care se numește Zolotaia Niva”.

După ședința Guvernului, șefa Executivului a spus că vor încerca să ceară ajutorul autorităților de la Kiev.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal