Poziția oficială a lui Maxim Ciubaciuc

„Din anul 2005 Maxim Ciubaciuc activează în organele poliției. În prezent este angajat în calitate de șef al secției de combatere a contrabandei și a traficului ilicit de mărfuri al INI al IGP al MAI, având grad de comisar principal (locotenent colonel). Pe parcursul activității, Maxim Ciubaciuc a dat dovadă de devotament și abnegație în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Pe parcursul activității, împreună cu echipa secției pe care o conduce, a documentat peste 20 grupări criminale implicate în scheme de contrabandă cu alcool etilic, contrabandă cu țigarete, anabolizante, trafic ilicit de mărfuri, linii clandestine de producere a băuturilor alcoolice, contrabanda cu metale prețioase, bani falși, scheme de contrabandă cu implicarea funcționarilor de stat la nivel de conducere. S-a remarcat și prin a documenta un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova de corupere activă, când un bănuit pe o cauză penală a intenționat să corupă ofițerii care îl cercetau, cu suma de 50.000 de euro (peste 1 milion de lei MD) pentru a nu documenta activitatea infracțională. Bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul transmiterii banilor și ulterior, banii au fost transmiși în bugetul de stat.

Toate aceste cazuri menționate mai sus și multe altele, pe care le-a documentat Maxim Ciubaciuc, împreună cu ofițerii de investigație din secția pe care o conduce, cu maxima responsabilitate, au fost deferite justiției.” 

De menționat că în cadrul unei emisiuni difuzate la postul TV8, fostul șef MoldATSA Sorin Stati a făcut mai multe declarații cu privire la presupusele scheme de contrabandă cu țigări, anabolizante și chihlimbar, care ar fi direct legate de persoane din Partidul Democrat.

„Marfa se introduce prin segmentul transnistrean și ucrainean, dacă exista înțelegere cu Poliția de Frontieră. În absolut toate cazurile de contrabandă sunt la curent Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră. La Vamă, contrabanda se coordona cu șeful adjunct și șeful securității interne, Grigore Ionțov, numit personal în funcție de Vlad Plahotniuc. El se subordonează unei persoane din administrația PD, Iurie Cecan (n.r. a nu se confunda cu Iurie Ciocan, fost membru CEC). Responsabil de buna organizare a mărfii care intra în vamă era Gheorghe Cavcaliuc. Nemijlocit se ocupa de toate Maxim Ciubaciuc, finul lui Cavcaliuc, șeful secției contracarare contrabandă din cadrul INI”, afirma atunci Stati.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!