Întrebată dacă confirmă majorarea impozitelor, Maia Sandu a precizat: „Confirmăm că o să avem un buget echilibrat cu venituri și cheltuieli egale. Nu așa cum a făcut guvernarea precedentă, care a promis multe lucruri: A adoptat o lege cu privire la salarizare, dar nu a găsit bani ca salariile să fie achitate. Dacă nu veneam noi - ar fi avut o mare problemă, pentru că salariile nu ar fi fost plătite”.

Totodată, Maia Sandu a menționat: „Noi protejăm oamenii cu venituri mici. Chiar dacă vor fi majorări acestea vor viza oamenii cu venituri foarte mari. Cei care au venituri mari să plătească impozite mai mari. Cei care au venituri mici să plătească impozite mai mici”. 

Șefa cabinetului de miniștri a spus că în curând va fi publicat documentul. „Când o să avem aprobarea echipei de la Washington în raport cu cele convenite de noi aici, Guvern și misiunea care a fost, le facem publice. Noi nu avem nimic de ascuns. Suntem transparenți, dar asta e procedura și trebuie să o respectăm”, a mai spus Maia Sandu. 

AGORA amintește că o echipă de experți FMI, condusă de Ruben Atoyan, a venit într-o vizită de lucru la Chișinău. Experții au analizat evoluțiile recente din economie și au discutat cu autoritățile moldovenești despre politicile macroeconomice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!