„Evenimentul „Media Conectează Tinerii” a fost o experiență fenomenală, unde fiecare dintre noi a avut ocazia să întâlnească persoanele care îl inspiră. Invitații ne-au încurajat să fim atenți la ce postăm, să facem produse media de calitate și să ne ferim de știrile false. Am avut ocazia de a comunica cu un reporter, am oferit un interviu pentru Radio Moldova”, a spus Maria Chiseliță din satul Ermoclia, Ștefan Vodă.

Scopul evenimentului a fost de a conecta tinerii într-un mod interactiv cu media și educația mediatică.
Pentru participanți a fost organizat un panel de discuții, iar invitații au fost Sergiu Niculiță (TV 8), Sorina Obreja (Pro TV), Alexandru Lebedev (diez.md) și Valeriu Rașcu (vlogger, Banca de Bancuri). Ei au răspuns la întrebările tinerilor și au vorbit despre imaginea tinerilor în produsele lor.
Ulterior, participanții au cerut să facă fotografii și să vorbească cu cei pe care-i urmăresc pe rețele sau la televizor.

„Ultima zi a taberei fost ceva special pentru că ne-am întâlnit cu cei de la Abr4ziv și cu patru profesioniști din media. Cu ei am facut poze și am discutat despre tot ce înseamnă jurnalism. În general, la tabăra de educație media, în afară de cunoștințele pe care le-am primit, am avut ocazia să muncim pe teren, împreună cu mentorii noștri. Am luat interviuri, am editat videouri și în final, am prezentat rezultatul juriului. În același timp, ne-am distrat alături de noii prieteni. Mesajul meu pentru fiecare tânăr(ă) este să se implice, să accepte provocările”, a menționat Cristian Izvorean din Drochia.

În partea a doua a evenimentului tinerii au putut participa la două ateliere: despre rețele sociale, cu Igor Strechi și despre Realitatea Virtuală cu Dumitru Gangaliuc.
Alți tineri au descoperit, în cadrul ExpoMedia, instituții și proiecte media de la noi: ABRAZIV TV, Radio Moldova – Programe pentru copii și tineri, Cartierul Tineretului/BAS TV, Drochia TV, Asociația Presei Independente, Un show de doi Galbeni.
„Multimedia Conector pentru Tineri și evenimentul din ultima zi mi-a oferit o mulțime de abilități jurnalistice. Acum știu cum trebuie să fie organizată informația în video, cum să abordez în mod interesant un subiect. Cred că devin mai curajoasă și știu cum să formulez întrebările ca să primesc răspunsul dorit, mai știu că orice informație trebuie verificată din cel puțin două surse”, a spus Cristina Albot din Rîșcani.
„Media conectează tinerii” a fost evenimentul ce a încheiat școala de vară de educație media „Multimedia Conector pentru Tineri”, la care au participat 45 de fete și băieți.
Timp de trei zile, ei au lucrat în cinci ateliere – video, videostorytelling, jurnalism mobil, jurnalism cetățenesc, media toastmasters, și au realizat produse media despre implicare civică și educație media.
La „Media conectează tinerii”, participanții au vorbit despre tabăra de educație media și au ținut discursuri ce au promovat importanța educației media.
Acesta este un produs realizat în cadrul Multimedia Conector pentru Tineri 2019, ediția a doua


Vezi AICI mai multe fotografii de la eveniment.

Evenimentele au fost organizate de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene și se încadrează în proiectul „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi”.

Sursa

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!