UPDATE 19 iulie, 16:36 Igor Popa nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile prim-ministrei.

Știrea inițială:

„Am vorbit recent cu domnul Igor Popa, procurorul general interimar. Am primit niște răspunsuri halucinante de la dumnealui. Se pare că dumnealui nu este la curent cu multe scheme care există. El e undeva foarte departe, își imaginează că are tot timpul din lume ca să investigheze încă 50 de ani aceste scheme de corupție. E rupt de realitate”, a declarat șefa Cabinetului de miniștri.

Întrebată ce știe despre declarația făcută de Igor Dodon, precum că șeful Procuraturii Generale ar urma să vină în Parlament pentru a cere ridicarea imunității unor deputați, Maia Sandu spune că nu are informații despre o astfel de acțiune.

Lidera PAS a menționat că odată ce „vom avea un procuror general interimar responsabil”, se vor face interpelări pentru extrădarea lui Vlad Plahotniuc, despre care spune că nu știe unde se află.

„Mai întâi trebuie să fie învinuit pe baza unor probe, care la sigur există, doar că nu este curaj la Procuratură. Următorul pas e să se ceară extrădarea, inclusiv în SUA și alte țări unde ar fi putut să plece”, a mai spus Maia Sandu.

Precizăm că Igor Popa a devenit conducătorul interimar al Procuraturii Generale după ce Eduard Harunjen și-a dat demisia din funcție de procuror general.

Între timp, majoritate parlamentară PSRM-ACUM a adoptat, în prima lectură, un proiect de lege care prevede că procurorul general interimar va fi numit de șeful statului la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!