În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acuzatului, polițiștii au confiscat droguri în proporții deosebit de mari, notițe care demonstrează activitatea criminală, precum și mijloace financiare provenite de pe urma vânzării drogurilor.

Oamenii legii au determinat că întreaga grupare se conducea de o schemă bine pusă la punct, fiecare membru având funcția și responsabilitatea sa. Polițiștii au constatat că drogurile erau produse și ambalate în doze mici în locuri ascunse. Ulterior acestea erau comercializate pe online. Unul dintre membrii grupării se ocupa de administrarea unui cont de Telegram prin intermediul căruia ademenea consumatorii de droguri. Distribuirea se efectua și prin intermediul altor rețele de mesagerie. Gruparea avea și așa numiți „curieri” care se ocupau de livrare. Gruparea avea deschise câteva conturi bancare pe care surveneau plățile.

Oamenii legii continuă investigația ca să determine locul aflării celorlalți acuzați. Potrivit legislației Republicii Moldova, pentru comiterea infracțiunii de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, săvârșită în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat, învinuiții riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!