Dan Perciun a ieșit la tribuna Parlamentului cu o luare de cuvânt în care a argumentat necesitatea impozitării produselor din tutun care nu arde asemeni țigărilor obișnuite. 


Alocuțiunea parlamentarului a fost apreciată inclusiv de democrați și mebrii fracțiunii Partidului Șor.

„Mulțumim dle deputat Perciun pentru această inițiativă legislativă. Ați avut un speach foarte inspirator. Ne-ați convins pe toți să votăm această inițiativă legislativă. Fracțiunea Partidului Șor va susține și în a doua lectură. Îndemn să aplaudăm pentru acest discurs și această inițiativă legislativă”, a declara deputata Marina Tauber.

Menționăm că produsele din tutun care nu arde (în special IQOS și Glo) ar putea fi supuse în curând acelorași restricții și accize ca și țigările obișnuite. După ce ieri, Guvernul a dat aviz pozitiv pentru inițiativa venită din partea unui grup de deputați ACUM, astăzi documentul a fost votat în prima lectură de Parlament. 

Opoziția parlamentară nu a avut nicio întrebare sau comentariu pe acest subiect. Mai mult, deputatul democrat Andrian Candu a propus ca proiectul să fie votat în ambele lecturi. Pentru că pe parcurs au parvenit mai multe amendamente din partea Ministerului Finanțelor, autorii inițiativei au propus ca documentul să fie votat doar în prima lectură, urmând ca în maxim 10 zile să fie adoptat și în lectură finală. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!