Prelungirea perioadei de comerț în baza patentei este necesară, deoarece majoritatea moldovenilor întâmpină diverse dificultăți pentru a putea supraviețui, iar economia tenebră nu trebuie căutată printre acești întreprinzători. „Dacă sunt dintre cei care duc statul în eroare atunci hai să ne clarificăm cu ei, dar nu cu cei pentru care singura sursă de existență este această patentă”, a spus Grigore Novac.

Deputatul socialist Grigore Novac a menționat că au fost eliberate peste 10 mii de patente. Grigore Novac nu a spus care-i volumul comerțului realizat în baza patentei de întreprinzător, fiind întrebat de Dumitru Diacov. Deputatul Novac a adăugat că numărul celor care renunță la patentă este în descreștere în fiecare an.

Totodată, deputații au stabilit că comercianții vor putea vinde produsele agro-alimentare și mărfurile doar în locuri autorizate de autoritățile locale. 

Patenta de întreprinzător este destinată comercianților care obțin venituri de până la 300 mii de lei pe an. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!