Potrivit bazei de date „Spark”, noul proprietar al 15% din acțiunile companiei lui Ceaika, numită „Архплей Девелопмент”, este Alexandru Dodon. Sursele RBK au spus că fratele mai mic al președintelui cunoaște părțile tranzacției.

Igor Ceaika a confirmat numele noului acționar, dar a refuzat să dea detalii cu privire la condițiile tranzacției. El a menționat că această companie se ocupă cu implementarea proiectelor de construcții doar pe teritoriul Federației Ruse și că nu plănuiește să se extindă în Republica Moldova.

Potrivit omului de afaceri rus, Alexandru Dodon va răspunde de departamentul de construcții din cadrul companiei.

Anterior, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație a scris că cel puțin 70 de mii de euro au intrat în contul fundației „Din suflet” a primei doamne Galina Dodon dintr-un cont deschis pe numele lui Igor Ceaika.

La puțină vreme după realizarea acestui transfer bancar, Igor Ceaika a fost numit ambasador de afaceri în Moldova și Transnistria de către „Delovaya Rossiya”, organizație a mediului de afaceri rus.

Igor Ceaika este unul din cei doi fii ai procurorului general al Rusiei, Yuri Ceaika. Conform unei investigații a Fundației Anti-Corupție (FBK), conduse de opozantul rus Alex Navalnîi, Igor Ceaika ar fi câștigat mai multe contracte cu statul rus, cu largul sprijin al influenței tatălui său.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!