După ce au fost descoperiţi a doua oară în zona populată, pinguinii au fost prinşi şi plasaţi într-un adăpost asemănător unui cuib, în care au fost puse crenguţe şi iarbă, pentru a se simţi confortabil.

Deşi pădurarii au declarat că pinguinilor părea să le placă noul adăpost, marţi dimineaţă ei dispăruseră din nou.

Jack Mace, director în cadrul Departamentului de Mediu, a declarat că acest lucru ar putea fi normal, deoarece pinguinii „se îndreaptă dimineaţa devreme spre mare pentru a se hrăni”.


Totuşi, şoferilor li s-a recomandat să fie atenţi în zona portului şi a gării din Wellington.

Datorită eforturilor de protejare a acestei specii, exemplarele de pinguin mic din zona Wellington Harbour s-au înmulţit în ultima perioadă. Astfel, „vom continua să vedem pinguini în centrul Wellington şi în apropierea portului, în timp ce unele păsări aventuroase caută zone noi pentru cuibărit”, a explicat cercetătorul Graeme Taylor.

„Unii dintre aceşti pinguini vor intra în contact cu oamenii”, a indicat el adăugând că acest lucru nu ar fi o problemă dacă nu ar exista riscul ca păsările să fie călcate de maşini.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!