În urma incendiului au decedat cel puțin 33 de persoane, conform ultimilor date. Alte 36 de persoane au fost transportate la spital cu arsuri grave. O parte din oameni au reușit să se salveze așa cum în timpul incendiului au auzit explozii și au simțit mirosul de fum. Făptașul a ajuns și el la spital, cu arsuri ale feței și pieptului.

Martorii povestesc că incendiatorul ar fi stropit cu benzină intrarea în blocul companiei după care a aprins focul. Acesta striga mesaje de ură dorind moartea personalului și acuzând compania că i s-ar fi plagiat o lucrare.

Pe de altă parte prietenii apropiați infractorului spun că acesta era un fan înrăit al materialelor animate și adesea critica producțiile.

Cu câteva ore înaite de incendiu bărbatul a făcut o postare pe rețele de socializare unde se întreba: „Voi putea eu, oare, să ajung în buletinul de știri?”.

La scurt timp de la declanșarea incendiului, la fața locului au venit salvatorii. Circa 30 de pompieri au lucrat preț de mai bine de cinci ore la stingerea incendiului și evacuarea victimelor.

Directorul companiei a declarat că acum un an la adresa electronică a instituției au venit și alte amenințări cărora nu le-a dat importanță.

În legătură cu tragedia de ieri, premierul Japoniei, Shinzo Abe, a exprimat condoleanțe familiilor victimelor și a dorit însănătoșire grabnică persoanelor traumate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!