Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de prim-ministra Maia Sandu a intrat în anul 2019 cu un buget de peste 324 de mii de lei, iar în primele șase luni a reușit să mai acumuleze un milion de lei. Majoritatea sumei, 918 mii de lei, constituie subvenții de la bugetul de stat, alte 106 mii lei reprezintă donații, iar 45 de mii de lei – cotizațiile membrilor de partid.

La fel ca în cazul PAS și marea parte a bugetului pentru jumătate de an a Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) constituie subvenții de la stat: 937 de mii de lei. Din donații, PPDA a adunat puțin peste 108 mii lei, iar cotizațiile membrilor de partid au adus un aport de aproape 8 mii de lei la bunăstarea formațiunii politice.

În iulie, când au prezentat la CEC Rapoartele privind gestiunea financiară, în contul formațiunii PAS se aflau 970 mii de lei, iar în contul PPDA existau 920 mii de lei. 

Socialiștii au cheltuit în șase luni echivalentul bugetului pentru trei ani a satului Sadova: 7,8 milioane de lei.

Democrații au cheltuit în șase luni echivalentul bugetului anual a 22 de localități: 44 de milioane de lei.

.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!