Coraportorii APCE vor avea întrevederi cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Președintele Moldovei, Igor Dodon, și cu Prim-ministra, Maia Sandu. Aaceștia vor discuta cu toate fracțiunile din Parlament și cu delegația parlamentară la APCE. 

Oficialii APCE vor merge la Centrul Național Anticorupție, Curtea Constituțională, Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi, Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor. Coraportorii vor mai discuta cu Viceprim-ministrul Andrei Năstase, Ministrul Afacerilor Interne, Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vasilii Șova, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, Ministrul Justiției, Olesea Stamate.

Egidijus Vareikis este deputat din Lituania, Grupul Partidului Popular European, iar Maryvonne Blondin este parlamentară din Franța, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor.

AGORA amintește că ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a votat în cadrul APCE pentru revenirea Rusiei în această comisie. Printre cei care au votat în favoarea acestei decizii a fost și deputatul Vlad Batrîncea (PSRM).  ##related-news##

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!