Decizia a fost luată sâmbătă, 20 iulie, la ședința Comisiei Situații Excepționale din Cahul.

Veterinarii de la ANSA Cahul au fost sesizați, de către un localnic, despre existența unui porc mort de circa 150 de kilograme. Rezultatele de laborator au confirmat prezența virusului de pestă porcină. Veterinarii au incinerat și îngropat nouă porci.

Potrivit Șefului ANSA Cahul, Serghei Maximenco, sâmbătă, 20 iulie, veterinarii au mai fost sesizați despre un cadavru de porc în satul Pașcani din comuna Manta. Cazul se investighează.

Vicepreședintele raionului Cahul, Vlad Cășuneanu, a informat că autoritățile locale au întreprins toate măsurile pentru izolarea focarului, iar la ieșirile din localitate au fost create filtre.

Acesta este a treia localitate din raionul Cahul în care a fost depistată Pesta Porcină, după satele Giurgiulești și Zîrnești.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!