Serviciile municipale responsabile de implementarea proiectului au inspectat șantierul de reconstrucție a scării, pentru a verifica atât gradul de realizare, cât și calitatea lucrărilor aflate în desfășurare.

În prezent sunt montate ultimele plăci de granit pe pereții de sprijin în partea inferioară a scării. Totodată, sunt amenajate căile secundare de acces spre scară și se montează copurile de iluminat pe bază de LED, de-a lungul construcției.

Proiectul este realizat de Pretura Centru, iar termenul de realizare este sfârșitul lunii august.

Reconstrucția scării de granit a fost posibilă datorită unui grant în valoare de aproximativ  920 mii de euro oferit de Consiliul local al Sectorului 1, municipiul  Bucureşti. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției.

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” au început în luna mai 2018. Inaugurarea scărilor și a scuarului este planificată pentru data de 31 august 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!