ROOFOFFLINE2019: Directorul de țară LafargeHolcim, despre grija față de angajați, siguranța la locul de muncă și pietrele de pe drumul spre succes

ROOFOFFLINE2019: Directorul de țară LafargeHolcim, despre grija față de angajați, siguranța la locul de muncă și pietrele de pe drumul spre succes

Nu și-a propus să schimbe lumea din temelii, dar a decis să accepte provocările și să contribuie în fiecare zi la schimbările bune care se vor petrece în jurul lui. Era un adolescent de 17 ani când a plecat din Republica Moldova în România. A lucrat mai mult de un deceniu pentru companii multinaționale rusești. Revenind acasă, bărbat în toată firea, s-a angajat într-o companie multi-națională franco-elvețiană. Așa a reușit să redefinească pentru sute de angajați din întreaga lume noțiunea unui loc de muncă în care te simți în siguranță. Directorul de țară LafargeHolcim, Ștefan Birău a vorbit la ROOFOFFLINE2019 Cool Multinationals, un eveniment marca AGORA, ce înseamnă grija față de angajați și cu câte pietre este asfaltat drumul spre succes.

Lafarge Holcim este un grup producător de materiale de construcții. Compania este prezentă în peste 50 de țări ale lumii. Având afaceri din America de Nord și până în Australia, aceasta reunește aproape 100.000 de angajați din diferite țări. Ștefan Birău susține că scopul primordial al grupului este de a le oferi angajaților încrederea că locul lor de muncă este un loc sigur.

„În grupul Lafarge acest mesaj a fost identificat și găsit prin sintagma: zero accidente în muncă. Mai exact, dacă traducem în termeni mai simpli, vorbim despre faptul că fiecare angajat, fiecare muncitor are dreptul să se întoarcă acasă, după o zi de muncă, întreg și nevătămat. Acest mesaj cred că a fost universal valabil înțeles peste tot”, a punctat Ștefan Birău.

Publicitate
...

Compania Lafarge a intrat pe piața din Republica Moldova în anul 1999. A preluat uzina de ciment din Rezina, o uzină cu o tradiție de 15 ani. Totuși, timp de 13 ani pe platforma pe care munceau aproape 1.000 de oameni s-au întâmplat aproape 100 de accidente de muncă, unele dintre ele fiind fatale.

„După anul 1999 s-au întâmplat în total doar 15 accidente de muncă, dintre care două fatale. Adică la o medie de puțin mai mult de un accident pe an. Din 2008 până în prezent au avut loc doar două accidente de muncă și niciunul fatal. Din 2008 până în 2016 nu a avut loc niciun accident”, explică Ștefan Birău.

Omul de afaceri a povestit pe acoperiș că, alături de echipa pe care o reprezintă, au reușit să schimbe viziunea angajaților despre securitatea la locul de muncă.

„Mi se pare că acest grup a adus în Moldova o cultură de muncă și de securitate care în primul rând să promoveze viața și binele omului. Ne dorim să depășim acest record și ne mândrim cu acest lucru. Suntem campioni pe partea de SSM, suntem deschiși la schimbul de experiență, acceptăm să vină oamenii să învețe de la noi, îi învățăm pe alții”, spune Birău.

...

Dar grija față de propriii amgajați nu este întreaga preocupare a companiei LafargeHolcim. Ștefan Birău a dezvăluit la ROOFOFFLINE2019 care sunt planurile de viitor ale companiei pentru perioada imediat următoare.

„Ne propunem să devenim un ambasador al principiului de economie circulară. Noi toți, atât oamenii simpli cât și companiile avem o responsabilitate asupra mediului în care trăim, asupra impactului pe care îl avem și asupra emisiilor de deșeuri. Noi, la Lafarge, avem cunoștințe, avem propuneri, avem tehnologii pe care le promovăm, le prezentăm autorităților, vrem ca ele să fie acceptate. Vorbesc aici despre managementul deșeurilor”, a punctat directorul.

Birău a subliniat că Lafarge este unul dintre cei mai mari procesatori de deșeuri din țara noastră.

#ROOFOFFLINE2019 Cool Multinationals a fost organizat grație sprijinului partenerilor:Partener General - Kaufland MoldovaParteneri Silver - Victoriabank, DOR Wines, Antos Cosmetică NaturalăPartener Bronze - Betty IcePartener Wellness - ShiromassageParteneri Gustoși - Wine Gogh, Dallmayr Coffee MoldovaPartener - iTicket

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal