Țuțu, care ar fi părăsit printre primii țara după ce partidul democrat a cedat puterea, s-ar afla acum la odihnă în Ucraina. Acest lucru îl confirmă mai multe fotografii făcute de martorii care se odihneau pe litoralul Mării Negre, regiunea Arcadia, una din cele mai luxoase plaje din Ucraina, informează Cotidianul.

Se întâmplă în timp ce democratul figurează într-un dosar penal în Federația Rusă, pe cauza traficului de droguri, alături de liderul PD, Vlad Plahotniuc. Totodată, Țuțu figurează și în dosarul privind asasinarea lui Alexi Veretco, care urmează să ajungă la Curtea Supremă de Justiție. În cadrul acestuia Constantin Țuțu a fost achitat în primele două instanțe.


Un alt politician, căutat de poliție, Iurie Chirinciuc, fost ministru al Transporturilor, publică în această duminică, pe contul său de Facebook, fotografii de la mare, fără a specifica unde anume se află. Liberalul comentează postarea prin expresia: „BASARABIA fără Mare e ca viața fără OXIGEN!”


În prezent Chirinciuc este condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, pentru trafic de influență și abuz în serviciu. Decizia a devenit executorie la data de 27 iunie, termen de la care au trecut mai bine de trei săptămâni. Ziarul de Gardă notează că polițiștii au declarat precum că condamnatul nu a fost de găsit la domiciliu pentru a fi arestat.

Pentru a executa reținerea, polițiștii sunt în așteptarea unei decizii judecătorești pentru a-l da pe Chirinciuc în căutare internațională. 

Contactați telefonic, cei doi nu au fost de găsit pentru a confirma sau infirma informațiile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!