Gicu este, de fapt, Gheorghe Ciobanu, o persoană ce lucrează pentru milionarul Anatol Stati şi care a fost şi director financiar la grupul „Ascom”, unde, în perioada 2001-2009 (cu o întreupere de doi ani - 2005-2007), Iurie Leancă a fost vicepreședinte.

Gheorghe Ciobanu lucrează și în prezent în grupul „Ascom”, fiind preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei de asigurări Garanţie, administrator la firma Balkan Ascom-Grup SRL, deţinută de Larisa Stati, scrie UNIMEDIA.

În același timp, numele lui Gheorghe Ciobanu apare şi în scandalul Panama Papers figurând în cel puţin două companii offshore afiliate familiei Stati: Tristan Real Estate Ltd şi Casco Petroleum Overseas Ltd (British Virgin Islands). Mai mult, răspunde cu numele Gicu, când este sunat de reporterii RISE Moldova despre Panama Papers, iar adresa de mail este gicu@ascom-sa.com.

Contactat de mold-street, Gheorghe Ciobanu nu a revenit cu un apel pentru a comenta informațiile.

AGORA amintește că Iurie Leancă a declarat că studiile fiului său, Tristan Leancă, care învață în Marea Britanie, au fost achitate de „un bun prieten” pe nume Gicu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!