Printre iregularitățile identificate la unitățile de transport se numără defecțiuni ale sistemului de frânare și mecanismului de direcție. Anumite autovehicule aveau defecte dispozitivele de semnalizare și iluminare. Printre cele mai grave încălcări sunt totuși exploatarea microbuzelor reutilate contrar normele prevăzute. Totodată, și șoferii autovehiculelor care afișau publicitate neautorizată s-au ales cu sancțiuni.

În urma verificărilor, oamenii legii au întocmit 11 procese verbale. În baza lor au fost aplicate amenzi în mărime de 450 - 600 de lei și 3 puncte de penalitate. În cazul a trei microbuze au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare, iar ieșirea lor pe rută a fost interzisă.

Administratorii firmelor care dețin unitățile de transport în cauză, au fost anunțați pentru a lua măsuri de înlăturare a defecțiunilor identificate.

Poliția anunță că va continua verificările cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul deplasării cu mijloacele de transport public.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!