Pe 18 iulie, subdiviziunea teritorială pentru siguranţa alimentelor din Cahul  a fost notificată despre apariția unor cazuri de îmbolnăvire în satul Manta. Colaboratorii s-au deplasat imediat la fața locului pentru examinarea situației, iar în urma investigațiilor au stabilit că există suspiciuni de pestă porcină africană. 

Pe 19 iulie, Centrul Republican de Diagnostic Veterinar  a confirmat prezența virusului pestei porcine în probele prelevate de la porcii domestici dintr-o gospodărie din satul Manta. Tot atunci a fost  elaborat și aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar,

Ultimul caz de pestă porcină africană în Republica Moldova a fost înregistrat la porci domestici pe data de 14 martie în satul Bejghioz din Ciadîr-Lunga.

ANSA solicită proprietarilor de porci să informeze urgent autoritățile și medicii veterinari din localități în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor domestice sau a depistării  cadavrelor de mistreți.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!