UPDATE 10:16 Mariana Pitic, Ghenadie Pavliuc și Viorica Mihaila au fost revocați din funcția de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției.

În 2016, Ziarul de Gardă scria despre anumite probleme de integritate ale Marianei Pitic. Aceasta nu indicase în declarațiile sale cu privire la venituri şi proprietate averea soţului său.

Aceeași publicație a scris despre decizii dubioase din cariera magistratului Ghenadie Pavliuc, care devenise într-un moment dat, potrivit sursei, principala figură din justiţia R. Moldova, după ce i-a aplicat lui Ilan Şor un mandat de arest la domiciliu, deşi procurorii solicitau arest preventiv în regim de penitenciar. Peste trei săptămâni, l-a eliberat şi din arestul la domiciliu. Ulterior, la solicitarea procurorilor l-a trimis după gratii pe Vlad Filat, iar apoi l-a salvat de puşcărie pe fostul deputat Valeriu Guma, condamnat în România la 4 ani de închisoare cu executare.

Știrea inițială:

Olesea Stamate s-a referit la judecătorii Mariana Pitic, Oxana Robu, Ghenadie Pavliuc și Viorica Mihăilă, dar și la procurorii Igor Popa și Puslan Popov.

Consiliul INJ este compus din 13 membri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!