„În momentul de față procurorul general interimar, Igor Popa, pune la cale o crimă odioasă. Acest om care era obligat încă ieri să ia o decizie cu privire la denunțul pe care l-am depus referitor la uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc și alții, inclusiv de către judecători ai Curții Constituționale și alți funcționari. Cu puțin timp în urmă acest torționar al lui 7 aprilie a decis să-l cheme în biroul său pe un alt torționar, pe Alexandru Pînzari, suspectat și el de uzurparea puterii în stat”,  a declarat Năstase.

                              

Totodată, șeful de la Interne a precizat că luni a fost prezentat un raport cu privire la începerea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii în stat:

„Un grup de procurori a făcut acest raport pe care l-a înaintat procurorului general interimar pentru a lua o decizie. În loc să ia o decizie, acest individ încearcă să obstrucționeze orice tentativă de a investiga o crimă odioasă săvârșită împotriva Republicii Moldova”.

Pe 22 iulie Andrei Năstase a anunţat că Ministerul Afacerilor Interne a intrat în posesia scrisorii prin care autorităţile elveţiene anunţă procurorii despre faptul că Plahotniuc este suspectat de spălare de bani.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!