UPDATE 17:35 Potrivit Guvernului, în cadrul discuției Maia Sandu a subliniat prioritățile actualului Guvern: promovarea oamenilor onești în funcțiile-cheie din sistemul executiv, lupta împotriva corupției, reformarea sistemului de drept, dar și investigarea fraudei bancare, asigurarea independenței justiției și mass-mediei, care să garanteze consolidarea Republicii Moldova drept un stat democratic și un partener de încredere.

Șefa Executivului a accentuat necesitatea revenirii la sistemul electoral proporțional și organizarea unor alegeri locale libere și corecte în toamnă.

„Trebuie să demonstrați că aveți un sistem politic pluralist și acesta va fi primul act al credibilității dumneavoastră”, a declarat președintele Parlamentului European.

Maia Sandu l-a invitat pe oficialul european să viziteze Republica Moldova. David-Maria Sassoli a acceptat invitația, spunând că va vizita în curând R. Moldova.

Știrea inițială: 

Zinaida Greceanîi a subliniat că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană urmează să fie implementat conform angajamentelor, asumate de Republica Moldova. Totodată, președintele Parlamentului a menționat necesitatea redistribuirii cotelor pentru anumite produse și valorificarea tuturor piețelor de desfacere. „Să formăm pe teritoriul Republicii Moldova un HUB economic, care ar permite atragerea investițiilor străine, producerea și exportul mărfurilor în toate direcțiile”, a menționat Greceanîi.

„David-Maria Sassoli a declarat că Parlamentul European este deschis să susțină coaliția de guvernare, menționând nevoia ca aceasta să rămână unitară pentru a aduce valorile democratice în Republica Moldova. Președintele Parlamentului European a anunțat că așteaptă solicitări de suport din partea Republicii Moldova și are încredere într-o colaborare eficientă cu Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit lui, pentru Moldova sunt necesare relațiile bune în Vest și în Est, precum și stabilitate politică care va conduce la creșterea volumului investițiilor”, se arată într-un comunicat al Legislativului de la Chișinău.

Zinaida Greceanîi a reiterat poziția fermă a majorității parlamentare pentru construirea unor relații durabile de prietenie cu UE și a mulțumit pentru deblocarea asistenței financiare, se mai arată într-un comunicat al Parlamentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!