Astfel, șeful statului susține anularea facilităților pentru jocurile de noroc, anularea scutirii personale pentru persoanele cu venituri mari și anularea tichetelor de masă. 

„Hai să clarificăm. În acele inițiative nu este nimic strașnic, cu excepția câtorva poziții cu care nu sunt de acord. Vă spun cu ce sunt de acord. De exemplu, când Andrian Candu a insistat pe legea tichetelor de masă eu eram în totalitate contra și nu am promulgat-o. Am spus de la început că există riscuri foarte mari în cadrul sistemelor cu impozite, iar pentru buget sunt pierderi de zeci de milioane de lei”, a declarat Dodon cu referire la legea tichetelor de masă. 

În același timp, Igor Dodon nu este de acord cu inițiativa creșterii TVA-ului pentru HORECA de la 10% la 20%.

„Ceea ce privește restaurantele, că vor să crească impozitele de la 10% la 20%, avem o altă poziție. Nu cred că este o inițiativă corectă. Cred că TVA-ul trebuie să rămână așa cum este pentru că este o oportunitate și un stimulent pentru ca acest segment de business să iasă din umbră și să plătească impozite”, a conchis Dodon. 

                    


AGORA amintește că Ministerul Finanțelor a lansat, la 23 iulie curent, mai multe inițiative de schimbări fiscale. 

Citește și: Schimbări fiscale, anunțate de Ministerul Finanțelor: Moldovenii care primesc de la 20 mii de lei lunar nu vor mai avea scutire personală

În același timp, după ce marți, 23 iulie, ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, a vorbit despre anularea tichetelor de masă, miercuri, 24 iulie, instituția anunță că, de fapt, acestea nu vor fi anulate, ci supuse impozitării prin achitarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a impozitului pe venit.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!