Iurie Bolboceanu susține că neînțelegerile pe care le-a avut cu liderii PDM au survenit odată cu promovarea inițiativelor de a demonopoliza „Metalferos”. 

„Proiectul de lege cu privire la demonopolizarea „Metalferos” a fost înregistrat în mai multe variante. Eu am început să promovez demonopolizarea instituției. Vasile Botnari s-a apropiat de mine și m-a avertizat că „Metalferos” este principalul finanțator al Partidului Democrat și trebuie să rămână instituție monopol de stat așa cum este. Altfel, va rămâne fără finanțare. După acea discuție am încercat să explic eu rămân pe poziția mea și că „Metalferos” demonopolizat”, a declarat Bolboceanu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

În același timp, Bolboceanu susține că pe coridoarele Parlamentului se discuta că prin intermediul „Metalferos” circulau „sute de milioane de euro pe an”. 

AGORA amintește că fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 4 ani, pentru trădare de patrie.

În cadrul procesului de judecată a fost stabilit faptul că ex-deputatul a fost racolat de către un asistent a atașatului militar al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, care are statut de diplomat, dar de fapt este ofițer sub acoperire al Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse, care este un serviciu de spionaj străin.

Bolboceanu pledează nevinovat. Mai mult, a declarat că dosarul este „o răzbunare a lui Plahotniuc”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!