Potrivit sursei citate, managerul de proiect în cadrul Unității de Implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului, Igor Eșanu, le-a spus jurnaliștilor că termenul pentru prezentarea ofertelor pentru construcția clădirii a fost extins.

„Termenul-limită de prezentare a ofertelor pentru desfășurarea lucrărilor de construcție a fost 20 mai 2019, ora 10:00. Ulterior, la solicitarea companiilor de construcție, care au punctat pe complexitatea documentației de proiect în acest sens, în coordonare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, termenul-limită a fost extins până la data de 02 septembrie 2019, ora 14:00”, a spus el.

Totodată, coordonatorul de proiect a precizat că, în temeiul scrisorii BDCE din 18 martie 2019, a fost extins termenul de implementare a proiectului, până la data de 31 decembrie 2022, fapt care va permite și realizarea prevederilor Acordului-cadru de împrumut.

Parlamentul de la Chişinău a ratificat încă în decembrie 2013 Acordul-cadru prin care Moldova împrumută 39 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a construi o nouă închisoare. Proiectul urma să fie implementat până în anul 2018.

Penitenciarul, potrivit proiectului, va avea o capacitate de aproape 1600 de persoane și se va întinde pe 36 de hectare. Noua închisoare va substitui Penitenciarul 13, unde sunt persoanele în arest preventiv și cele care nu au primit sentinţa definitivă.##relates_news##

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!