„Refuzul de a da curs denunțului meu este o nouă dovadă că uzurparea puterii în stat este o operațiune concertată și coordonată tocmai de cei obligați, prin atribuțiile constituționale pe care le au, să contribuie la eliberarea și democratizarea Republicii Moldova”.

„Așa-zisul procuror general interimar Igor Popa a dovedit încă o dată că nu se află în slujba poporului, ci în serviciul oligarhiei și al bandiților, prin semnarea unei ordonanțe de refuz în pornirea urmăririi penale cu privire la uzurparea puterii în stat”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Igor Dodon, despre refuzul Procuraturii la denunțul lui Năstase: „Sunt motive de uzurpare a puterii de stat”

Ministrul de Interne consideră că Procuratura a avut o încercare „jalnică” de a-i proteja pe cei care s-au opus voinței liber exprimate a cetățenilor de a trăi într-un stat de drept.

„Îl avertizez pe acest Popa că este în vigoare hotărârea Parlamentului cu privire la captivitatea statului și că la nivelul coaliției de guvernare vom lua măsuri ferme în sensul acestei hotărâri, astfel încât Procuratura să nu mai poată bloca aflarea adevărului și dezvăluirea abuzurilor comise de regimul Plahotniuc și sancționarea criminalilor. Cei care îi protejează pe criminali sunt la fel de vinovați și vor suporta consecințele”, a mai scris Năstase.


Citește și: Denunțul lui Andrei Năstase, respins de Procuratura Generală: „Nu există fapta infracţiunii de uzurpare a puterii de stat”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!