Denunţătorul susţine că ar fi apelat la ajutorul avocatului cu rugămintea de a-l ajuta să câştige un litigiu civil. Este vorba despre o recipisă cu privire la o datorie, pe care denunţătorul ar fi vrut să o anuleze. Pentru a declara acest document nul, expertul judiciar urma să formuleze o concluzie prin care semnătura de pe recipisă ar fi fost declarată falsă.

CNA anunță că avocatul ar fi promis că poate soluţiona problema şi că l-ar putea determina pe expertul judiciar să dea o concluzie favorabilă. Pentru acest fapt, avocatul ar fi pretins trei mii de euro, care urmau a fi transmiși în două tranșe.

Denunţătorul s-a adresat la CNA cu o plângere, iar pe marginea acestui caz a fost pornită urmărirea penală pe trafic de influenţă.

Tranșa de 1500 de euro a fost transmisă, sub controlul CNA şi al procurorilor anticorupţie. Avocatul a fost reţinut în flagrant şi a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă o amendă în mărime de la trei mii la patru mii de unităţi convenţionale, echivalentul a 150 de mii - 200 de mii de lei sau închisoare de la doi la șase ani.

Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!