În document se regăsesc șase secretari din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, câte cinci - din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului și a Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării; câte patru din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene și Ministerul Finanțelor; trei - de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii și câte doi de la Ministerul Justiţiei, cel al Apărării și cel al Afacerilor Interne.
„În termen de 3 luni, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, urmează să întreprindă măsurile necesare conform legii, inclusiv desfășurarea procedurilor legale ce vizează eliberarea din funcție a persoanelor respective”, se arată în explicația Guvernului.

În același timp, Executivul precizează că în perioada de preaviz se stabilește că programul de muncă pentru persoanele respective se reduce cu până la două ore zilnic, fără reducerea salariului cuvenit.


Potrivit unui proiect de lege al ACUM, funcția de secretar de stat va fi substituită cu cea de demnitar de stat. La ministere va exista câte un secretar general care va activa în subordinea nemijlocită a ministrului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!