„Conform art 77 al Legii cu privire la procuratură, ședința CSP este deliberativă dacă participă cel puțin 2/3 din membri. Azi urmau să fie prezenți opt membri. Aceștia au confirmat prezența, inclusiv ministra Justiției. Nu este cvorum. Ședința nu poate avea loc. Trei membri au anunțat că sunt internați în spital, al patrulea a spus că este în imposibilitate de a veni. Candidatura urmează a fi desemnată de Parlament”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

La ședință au venit cei trei candidați care aspiră la funcția de procuror general interimar: Viorel Morari, Anatolie Istrate și Viorel Radețchi.

Potrivit unui proiect, aprobat de Parlament, candidatura procurorului general interimar, selectată de CSP, urma să fie aprobată de șeful statului. Pretendentul va sta la cârma Procuraturii Generale până când va fi ales un nou procuror general. Vineri, CSP urma să anunțe și concursul pentru selectarea unui candidat.

Amintim că fostul procuror general Eduard Harunjen și-a dat demisia pe 11 iulie. El a invocat în cerere „agravarea stării de sănătate”. Temporar, atribuțiile lui sunt îndeplinite de adjunctul său, Igor Popa.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!