A venit la conferință cu o oglindă. Dorin Chirtoacă îi critică pe Maia Sandu și Igor Dodon și oferă sfaturi de management actualei guvernări

A venit la conferință cu o oglindă. Dorin Chirtoacă îi critică pe Maia Sandu și Igor Dodon și oferă sfaturi de management actualei guvernări

A criticat aspru deciziile noii guvernări și a oferit câteva sfaturi pentru conducerea țării. Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a organizat o conferință de presă la care s-a prezentat cu o oglindă. Politicianul a ținut să facă o paralelă între abordarea actualei conduceri a țării cu privire la principalele probleme discutate în ultima perioadă. A criticat deciziile luate în privința sistemului HoReCa, s-a arătat nemulțumit de candidaturile care sunt examinate pentru Curtea Constituțională și a vorbit despre eșecul alianței PSRM-ACUM în domeniul justiției.

„Logica lor de 2 bani: noi nu avem interese în domeniul HoReCa, haideți să ridicăm la 20% TVA-ul. Obținem și bani mai mulți la buget și-l plesnim și pe Plahotniuc. Numai că pe lângă Plahotniuc, loviți și în mulți alții, în ramură, în domeniu”, a declarat Chirtoacă.

Totodată, liberalul le-a sugerat autorităților să ofere mai multă libertate agenților economici, dar să le ceară să ofere salarii pe față și să renunțe în totalitate la remunerarea în plic:

Publicitate

„Sunt acțiuni incompetente, acțiuni făcute ad-hoc pentru a ieși în fața presei și a spune lucruri interesante. Așa se face democrația? Unde a fost consultarea cu societatea civilă, cu mediul de afaceri? De ce nu se ține cont de documentul european cu privire la TVA?”.

Nici candidații pentru fotoliile de la Curtea Constituțională nu sunt pe placul liberalului.

„Domnul Eșanu este viceministru al Justiției în Guvernul Filip al lui Plahotniuc și este cel mai bun candidat pentru CC? Voi vorbiți serios? Sunteți în toate mințile? El este viceministru din perioada lui Voronin”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, el le-a sugerat autorităților să renunțe la prezența democraților din componența Comisie de anchetă privind furtul miliardului.

„O să vă discreditați dacă o să mergeți înainte cu aceste candidaturi și acest concurs. Scoateți-i din comisie pe Sârbu și Vremea. Dacă vreți să ascultați. Dacă nu, mergeți mai departe și o să vedem unde veți ajunge”, a conchis liberalul.

Dorin Chirtoacă organizează periodic conferințe de presă în care critică acțiunile actualei guvernări.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal