„În aceste câteva săptămâni de tăcere nu am stat degeaba, nici la minister, nici la Agenția Medicamentului, dar nu am putut vorbi prea multe, deoarece aceasta ar fi încurcat anchetei. Sper că astăzi s-a înțeles de ce, după descinderea la CAPCS pe dosarul „insulinei”. Rog astăzi Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale să facă publică decizia Comisiei Medicamentului cu referire la insulina Strim și procedurile ulterioare care se impun conform legislației în vigoare”, a scris pe Facebook, Ala Nemerenco.

Amintim că, vineri dimineața, ofițerii CNA au descins în biroul șefului CAPCS, dar și la agentul economic care a câștigat licitația.

Potrivit Ziarului de Gardă, deși rezultatele licitației din 30 noiembrie 2018 nu au fost făcute publice, conform unor informații încă neconfirmate oficial, preparatul „Strim”, distribuit în Republica Moldova de „Esculap Farm”, ar fi câștigat licitația pe acest segment. Compania este fondată și condusă de Oleg Sîli, care deține lanțul de farmacii „Apoteka”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!